Kaart niet beschikbaar

Wanneer
26/09/2015 om 10:00 - 19:00


Zaterdag 26 september is het Nationale Burendag. Overal in Nederland ontmoeten buren elkaar om elkaar op een verrassende en ontspannen manier te ontmoeten. In uw buurt hebt u vast wel eens één van onze kerkgebouwen opgemerkt. Graag nodigen wij u en jullie uit om u als goede buren te begroeten in en rond de gebouwen van de Protestantse Gemeente Noordwijk.

10.00 – 12.00 uurMEEZINGEN in de Oude Jeroenskerk
In de Oude Jeroenskerk is een prachtig orgel en een goede cantor-organist Jaco van Leeuwen. Maak kennis met het gebouw en de muziek! De bedoeling is om een MEEZING te organiseren: o.l.v. cantor-organist Jaco van Leeuwen en met ondersteuning van het Kerkkoor zal het Halleluja-koor uit The Messiah van Georg Friedrich Händel worden ingestudeerd en vervolgens uitgevoerd. Alle buren van de Jeroenskerk, ongeoefende en geoefende zangers, worden uitgenodigd om, MEE te komen ZINGen. Rond 12.00 uur zal het ‘Halleluja’ worden uitgevoerd.

14.00 – 16.00 uur Ontdek de Buurtkerk
Toen de Hoofdstraat nog niet zo deftig was als nu, heette zij nog de Buurt. En de kerk in die Buurt werd de Buurtkerk.
Anno 2015 zijn de mensen van de Buurt het winkelende publiek. Iedereen is welkom voor:
• een kopje koffie of thee
• voor live muziek
• èn om iets bij ons achter te laten: een wijsheid op een tegeltje. Volgens een bekende tegeltjeswijsheid is een goede buur beter dan een vriend. Wij hopen dat onze goede buren een wijsheid met ons willen delen die ze zelf hebben ontdekt.

17.00 – 19.00 uur Meet and Eat in en rond De Vinkenhof
Pioniersplek Windkracht 3pt0 en het Jeugdwerk van de Protestantse Gemeente Noordwijk nodigen jullie uit om elkaar als bekende of onbekende buren te ontmoeten. Er is te eten en te drinken en een vrolijk aanbod van activiteiten voor alle leeftijden, o.a. live muziek van Bright, een springkussen, spelletjes. Wij geven hiermee ook een start aan een nieuw seizoen Windkracht 3pt0. Wij zien er naar uit jullie te ontmoeten in en rond De Vinkenhof, Achterzeeweg 1, Noordwijk.